Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 03. 2013. 23:07 >> 22:59
4

EKONOMSKE VEZE

Kosovo otvara privrednu komoru u Atini

Ministar spoljnih poslova Grčke Dimitris Avramopulos najavio je danas otvaranje kancelarije kosovske privredne komore u Atini, i dodao da to ne mijenja poziciju Grčke po pitanju statusa Kosova, prenijela je grčka agencija ANA.

- Odluka o otvaranju kosovske privredne komore u Atini ne utiče na poziciju Grčke po pitanju statusa Kosova, ali šalje jasnu poruku da je ekonomski rast osnovno sredstvo i katalizator za mir - rekao je Avramopulos nakon sastanka sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem.

 

Grčka je jedna od pet zemalja EU koje nijesu priznale Kosovo.
Avramopulos je primijetio da postoji veliki potencijal za investicije, trgovinsku i ekonomsku saradnju između Grčke i Kosova i čestitao je Beogradu i Prištini na "važnim koracima" napravljenim kao rezultat dijaloga.

Grčka se danas izjasnila za uključenje Kosova u EU i založila se za jačanje ekonomske saradnje s Prištinom.

 Avramopulos je istakao da su svi u Evropskoj uniji saglasni oko "jasne evropske perspektive" za zapadni Balkan i pozvao je Kosovo da radi u pravcu ispunjavanja kriterijuma i neophodnih reformi.

Hodžaj je zahvalio grčkom narodu na podršci Kosovu u prošlosti i na pomoći grčkih vojnih oficira i civilnih službenika u izgradnji modernog Kosova i izrazio želju za bližom saradnjom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније