Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 03. 2013. 22:37 >> 22:48

AFERA „KOR MEDIJA“

Zagreb: Uhapšena bivša novinarka HRT-a

Bivša novinarka HRT-a Dijana Čuljak privedena je u slučaju afere „Kor medija“, navodno zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prenosi portal „Indeks.hr“.

Tužialaštvo u slučaju „Kor medija“ tereti njenog bivšeg supruga Vladimira Šelebaja i još četiri osobe za neplaćanje više od tri miliona kuna PDV-a kao i nezakonito izvlačenje više od 16 miliona kuna iz firmi „Kora medija“ i „Medija spot“. U ovoj firmi Čuljak je posjedovala 50 odsto vlasništva, dok je njen bivši muž bio direktor.

Šelebaj je na suđenju Siniši Svilanu optužio Dijanu Čuljak za učešće u aferi, a u medije su nedavno procurile i SMS poruke koje je Čuljak razmjenjivala s Edvinom Softićem, a koje takođe sugerišu da je bila umiješana u aferu.

Šelebaj je naveo kako je upravo od Dijane Čuljak došla inicijativa za osnivanje „Kor medije“. Čuljak je, tvrdi Šelebaj, osmišljavala njihove projekte zajedno sa Hloverkom Novak Srzić, Miljenkom Manjkasom, Andrejem Rorom i Edvinom Softićem.

U „Kor mediji“ je Šelebaj bio direktor, a Čuljak je, kako kaže, posjedovala 50 odsto vlasničkog udijela, što je vidljivo i iz ugovora o tajnom društvu koji su potpisali. „Kor medija ne bi bila osnovana da Čuljak i Softić nijesu već ranije sa Svilanom dogovorili sve oko plasmana emisija“, rekao je Šelebaj.

„Budžeti za emisije radili su se po nalogu Dijane Čuljak. Stavke u budžetima 'veza' i 'scenario' zapravo su bili honorari za Svilana i Novak Srzić, koja je za emisiju 'U sridu' primala hiljadu eura mjesečno. Čuljak je dogovarala poslove i davala naloge, a ja sam samo potpisivao ugovore i izvršavao te naloge", dio je Šelebajevog iskaza.

No, Čuljak je opovrgla te tvrdnje. „Nikad se nijesam bavila poslovanjem ’Kor medije’“, rekla je Čuljak o optužbama svog bivšeg supruga dodajući kako je kancelarija te firme svojevremeno bila u kući koju je dijelila sa Šelebajem, ali tvrdi da u tu prostoriju nije zalazila.

Čuljak je naglasila kako nije učestvovala ni u kakvim finansijskim transakcijama, precizirajući da je sve finansije u njihovom braku vodio Šelebaj. Takođe je rekla da nikada nije bila prisutna na sastancima vezanim za rad „Kor medije“.

Ipak, priznala je kako joj je Šelebaj često na potpis davao razna dokumenta. „Šelebaju sam vjerovala i puno sam toga potpisala. Ali, ugovor o tajnom društvu ’Kor medija’ nijesam nikad vidjela i ako sam ga potpisala to je bilo nesvjesno“, rekla je Čuljak kao svjedok u istom procesu protiv Svilana.

Edvin Softić je u svom iskazu naveo da su Šelebaj i Čuljak insistirali da se Svilanu daje novac. Čuljak je u svom iskazu navela da je to laž. „Sa Softićem nijesam imala poslovni odnos. On mi je bio dobar prijatelj, pa sam Šelebaju rekla da ga uključi u rad producentske kuće“, kazala je Čuljak.

Tužilaštvo je povuklo optužnicu protiv Šelebaja za izvlačenje 16 miliona kuna iz „Kor medije“. Navodni razlog bio je upravo to što bi optužnica uz Šelebaja, Tončeka Mandića, Igora Šumakovića, Vlade Bučana i Marija Cikača, trebalo da bude dopunjena i imenom Dijane Čuljak.

(INDEX.HR)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније