Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 03. 2013. 10:47 >> 10:39

HRVATSKA

Milanović sindikatima: Neću rekonstruisati Vladu

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da ne planira rekonstrukciju Vlade, a sindikatima, koji su zaprijetili masovnim protestima, pa i rušenjem Vlade, proučio da je u pitanju politička, a ne sindikalna borba i da neko u Hrvatskoj mora biti "hladne glave i normalan".

Zagrebački “Jutarnji list” objelodanio je plan osam najuticajnijih sindikalnih centrala u Hrvatskoj, medju kojima je najviše onih zaposlenih u državnoj upravi, o nizu najavljenih aktivnosti koje će oni preduzeti u narednom periodu s ciljem da se u vladi, kako navode, dozovu pameti ili će ih u protivnom smijeniti.

Istovremeno, pet sindikalnih centrala najavilo je juče na konferenciji novinare da će 1. maja, na Dan međunarodnog praznika rada, održati velike proteste na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zbog, kako su naveli, sve težeg položaja radnika i drugih društvenih grupa, kao i zbog vladine privredne i socijalne politike koju smatraju promašenom i štetnom.

Milanović je konstatovao da sindikati “uvijek isto pričaju”.

On je u intervju HTV-u poručio da ne planira rekonstrukciju vlade istakavši da je reč o kompetentnim ljudima koji daju sve od sebe i rade najbolje i kada su u pitanju fiskalna konsolidacija i strukturne reforme.

"Ovo nije vlada skandala i krađe, ovo je vlada rada i kao u svakoj ljudskoj aktivnosti, i pokušaja i greške", rekao je premijer istakavši da nema zemlje koju su stručnjaci izvukli iz ovako duboke strukturne krize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније