Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 03. 2013. 22:51 >> 22:43
1

INCIDENTI

Makedonija isčekuje sjutrašnji dan

Najmanje dvije osobe povrijeđene su u novoj seriji incidenata u Skoplju, svega 24 sata pred najavljene demonstracije Albanaca, protiv kojih je većina političkih stranaka, ali i lideri skopske Jaja Paša džamije, koji su zamolili vjernike da se posle molitve u petak raziđu kućama.

 

 

Makedonska policija je u stanju pripravnosti pred sjutrašnji protest i usred serije napada na putnike gradskog prevoza u kojima je od početka sedmice povrijeđeno desetak osoba. Istovremeno, učestale su i tuče među srednjoškolcima.

Policija, međutim, još uvijek ne saopštava koji su motivi tih napada, ali je izvjesno da su tuče među srednjoškolcima nacionalno motivisane, kao i da su žrtve i Makedonci i Albanci.

Protekle sedmice, ulice Skoplja bile su poprište sukoba sa policijom, jer su demonstrirali prvo Makedonci, a odmah zatim i Albanci. Direktan povod za nasilne proteste bilo je imenovanje nekadašnjeg komandanta albanskih gerilaca, Talata Džaferija za ministra odbrane.

U sukobima koji su dva dana paralisali Skoplje, povrijeđeno je desetak osoba, a zapaljeni su autobusi, prevrtani automobili, a porazbijani su i izlozi na velikom broju prodavnica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније