Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 03. 2013. 12:13   >>  12:06

BEOGRAD

Preminula novinarka Milica Lučić Čavić

U Beogradu je poslije kratke bolesti preminula poznata novinarka Milica Lučić Čavić, saopštio je Radio Slobodna Evropa.

Od 1967. do 1993. godine je radila u Televiziji Beograd.

Bila je prepoznatljiva po svojim britkim ekonomskim komentarima, kao voditeljka Dnevnika, Beogradske hronike, kontakt emisije Porota.

Nakon dolaska Slobodana Miloševića na vlast, poslata je početkom devedeseth na prinudni odmor, a zatim i dobila otkaz 1993. godine zajedno sa grupom novinara, inženjera, tehničara koji su odbili da budu dio Miloševićeve ratne propagandne mašinerije.

Bila je na spisku Vojislava Šešelja među 20 „izdajnika i loših Srba“ u Radio -Televiziji Beograd, spisku za odstrijel koji je pročitan u udarnom terminu u 19 sati i 30 minuta.

Jedan je od osnivača Nezavisnog sidnikata RTB, Fonda solidarnosti, Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Od 1994-1995 bila je predsjednica Centra za antiratnu akciju, od 2000. do 2002. je bila na čelu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

U Radio Slobodnoj Evropi je radila od 1994. godine do 2011. Jedno vrijeme i kao šefica beogradskog biroa. Ostaće zapamćeni njeni intervjui koji su objavljivani u nedjeljnom terminu RSE.

(Blic)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније