Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/M.L.B. ]

30. 10. 2023. 22:06 >> 22:07

DO 1. DECEMBRA

Vlada Kosova produžila rok za preregistraciju vozila na RKS tablice

Vlada Kosova večeras je na elektronskoj sjednici donijela odluku za produženje roka za preregistraciju vozila uz pogodnosti, sa tablica kosovskih opština koje izdaju vlasti u Srbiji na registarske tablice Republike Kosovo (RKS). Produženje roka važi do 1. decembra 2023. godine.

Ova odluka je rezultat velikog broja zahtijeva koji je u posljednje vrijeme zabilježen za preregistraciju vozila sa RKS registarskim oznakama, kaže se u saopštenju Vlade Kosova.

Pitanje promjena registarskih tablica, koje Srbija izdaje za kosovske gradove, izazvalo je niz kriza u posljednje dvije godine, kao i odlazak Srba iz kosovskih institucija na sjeveru u novembru 2022. godine.

Rok vlade Kosova za preregistraciju srpskih tablica na Kosovu istekao je u aprilu ove godine, ali je na terenu i dalje veliki broj vozila sa KM tablicama.

Prema nekim procjenama, do oktobra 2022. godine u opštinama na sjeveru Kosova bilo je oko 10.000 vozila sa registarskim oznakama KM.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније