Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 03. 2013. 11:14 >> 11:07

STEKLI SE USLOVI

Mrkić: Josipović spreman za susret s Nikolićem

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivan Mrkić ocijenio je, nakon nedavne posjete Zagrebu, da ne postoji otpor susretu predsjednika Srbije i Hrvatske i da je hrvatski šef države Ivo Josipović izrazio spremnost da se sastane sa Tomislavom Nikolićem.

Mrkić je beogradskoj štampi rekao i da je Josipović najsrdačnije pozdravio predsjednika Nikolića i da je bio vrlo konstruktivan u želji da se poboljšaju odnosi. Podržao je Srbiju u svakom smislu, rekao je da Evropska unija treba da odredi datum početka pregovora Srbiji, „da smo to zaslužili“, kazao je Mrkić za Politiku.

Na pitanje da li  je Josipović pominjao svoj eventualni susret sa predsjednikom Srbije, Mrkić je odgovorio: „On je vrlo jasno izražavao svoju spremnost da se sretne s predsjednikom Nikolićem“.

Šef srpske diplomatije prenio je da se predsjednik Hrvatske posebno zanimao za rješavanje problema nestalih osoba i procjene mogu li Beograd i Zagreb da dođu do tačke povlačenja tužbi pred Međunarodnim sudom pravde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније