Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 03. 2013. 17:08 >> 17:01

POJAČAĆE KONTROLE

Beograd: Aflatoksin pod kontrolom

Region više nema problema sa aflatoksinom, ako je vjerovati predstavnicima ministarstava poljoprivrede Srbije, Hrvatske, Makedonije i BIH.

Oni su, na današnjem sastanku u Beogradu, obećali saradnju u narednom periodu i unaprjeđenje sistema bezbjednosti hrane. Kako je najavljeno, pojačaće se kontrola stočne hrane i sirovog mlijeka, povećaće se nivo higijenskih uslova u skladištima i unaprijediti komunikacija stručnih službi.

Na sastanku je naglašeno kako je aflatoskin problem i u Evropi, a ne samo regionu i da je mlijeko sa ovih prostora jedno od najkvalitetnijih.

Prema riječima srpskog ministra poljoprivrede Gorana Kneževića, Srbija će uskoro vratiti standard od 0,05 mikrograma aflatoksina po kilogramu, što je dozvoljena granica i u Hrvatskoj i BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније