Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ R.B. ]

09. 08. 2023. 22:29 >> 22:30

POMOĆ EU

Sloveniji 400 miliona za saniranje posljedica poplava

Slovenija će za saniranje posljedica poplava ove godine dobiti 100 miliona eura iz fonda solidarnosti EU, a sljedeće još 300 miliona, najavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom današnje posjete toj zemlji.

Slovenački premijer Robert Golob je istakao da je neophodno biti efikasan u korišćenju tih sredstava, prenosi slovenačka agencija STA.

"Premijer i ja smo danas razgovarali o trodelnom paketu finansiranja za trenutne, kao i srednjoročne i dugoročne potrebe. Biće potrebno mnogo ulaganja da bi se zemlja oporavila", rekla je Fon der Lajen nakon posjete oblastima koje su najviše pogođene poplavama.

Dio ovog paketa su i grantovi iz Fonda solidarnosti EU, koji je dostupan državama članicama za otklanjanje posljedica prirodnih katastrofa.

"Sloveniji će biti na raspolaganju 400 miliona eura, od čega 100 miliona već ove godine, a 300 miliona sljedeće godine", navela je Fon der Lajen.

Slovenija sada mora da procijeni štetu i da podnese zahtjev za sredstva iz fonda solidarnosti, dodala je ona, ističući da je brzina neophodna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније