Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 03. 2013. 09:45 >> 09:37

FINANSIRANJE MEDIJA

Tijanić: RTS da bude na budžetu

Vezivanje pretplate za RTS uz porez na imovinu jedan je od načina kojim bi se moglo obezbijediti stabilnije finansiranje javnog servisa i slični oblici naplate, prema riječima generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića, postoje u Evropi. On, međutim, ponavlja da bi možda bolje bilo da u naredne dvije do četiri godine RTS dijelom bude na budžetu.

 

To sam i ranije predlagao, pa neka država kaže koliko para može da izdvoji da u skladu sa time i pravimo javni servis. Ako je to 50 miliona eura godišnje, od marketinga da dobijemo još 20 ili 30 miliona, pa da vidimo koliko ljudi s time možemo da platimo, a za ostale da napravimo socijalni program... - kaže Tijanić za “Blic” i dodaje da bi jedna od opcija bila oslobađanje najsiromašnijih od pretplate, za šta je neophodno da država uradi socijalnu kartu.


Kolegijum RTS-a je, kako kaže, zabranio “posmatračima javnog servisa” u komisiji koja pravi Prijedlog zakona o elektronskim medijima da se bave pitanjem naplate pretplate, jer je to, kako kaže, ekskluzivno pravo države.

Nemamo pravo na naše želje. Volio bih da kažem dajte mi kao HRT-u 200 miliona eura, pa da vidite šta je premijerni serijski program, a šta su reprize. Ali realnost je da od 66 miliona eura, koliko imamo od pretplate i marketinga, 21 milion država uzme za porez, 24 miliona ode na plate, 15 miliona na druge troškove i pet-šest miliona ostaje za program - kaže Tijanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније