Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 03. 2014. 10:03   >>  10:03 12

HODŽAJ PORUČIO

Srbija da prizna Kosovo, pa normalizacija odnosa

Kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj izjavio je da do potpune normalizacija odnosa sa Srbijom može da dođe tek pošto ona prizna nezavisnost Kosova.

 

Kako je saopšteno iz MIP-a Kosova, Hodžaj je tokom posjete Berlinu i susreta s poslanicima Bundestaga kazao da ima pet koraka u procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

Prvi je, po njemu, ostvarivanje svih sporazuma postignutih u dijalogu u Briselu. 

"Drugo, Srbija treba da rasformira sve ilegalne paralelne strukture u Republici Kosovo. Treće, treba da dozvoli integraciju srpske zajednice u kosovske institucije", rekao he Hodžaj. 

Četvrti korak, prema kosovskom šefu diplomatije, jeste da Srbija ne blokira učlanjenje Kosova u evropske organizacije i UN. 

"Na kraju treba da uslijedi međusobno priznanje Kosova i Srbije, kao dvije nezavisne i suverene držaave. Samo poslije ispunjavanja ovih pet uslova, možemo govoriti o normalizaciji odnosa", rekao je Hodžaj. 

Hodžaj se u petak sastao i s ministrom spoljnih poslova Njemačke Frank-Valterom Štajnmajerom.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније