Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М.

26. 06. 2023. 11:01 >> 11:01
1

ODLUKA VIŠEG SUDA U KRALjEVU

Kosovski policajci koje je uhapsila Srbija pušteni da se brane sa slobode

Potiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije Viši sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu i donio rješenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor, saopšteno je iz suda.

U saopštenju koje prenosi RTS se navodi da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno vijeće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donijelo rješenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Podsjetimo, Kosovo hapšenje smatra kidnapovanjem od strane srpskih vlasti na teritoriji Kosova, dok srpske vlasti pak tvrde da su oni uhapšeni unutar teritorije uže Srbije.

Kako je ranije saopštio MUP, tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. uhapšeni su u administrativnom pojasu prema Kosovu, daleko u dubini teritorije centralne Srbije.

Tada je na vanrednoj konferenciji za novinare rečeno da su uhapšeni bili „pod punom ratnom opremom“.

Nakon hapšenja uslijedili su brojni apeli iz međunarodne zajednice da se policajci oslobode. Premijer Albanije Edi Rama istakao je da će se odnosi između Albanije i Srbije vratiti na nulu ako Beograd ne oslobodi trojicu kosovskih policajaca koje je uhapsila srpska policija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније