Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 03. 2014. 15:25 >> 15:26
4

JOSIPOVIĆ O UKRAJINI

Hrvatska se zalaže za mirno rješenje

Predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović izjavio da se nada da će kriza u Ukrajini biti riješena mirno u skladu sa načelima cjelovitosti Ukrajine i zaštite ruske manjine.

 

Šef najmlađe članice Evropske unije situaciju u Ukrajini vidi kao "vrlo složenu" i poručuje da Hrvatska s partnerima u Uniji i NATO savezu želi konstruktivno rješenje problema.

Upitan tokom intervjua nedelje Radija 101 da li je riječ o okupaciji jedne zemlje od druge, naveo je da je "sasvim sigurno riječ o postupku koji nije dobar".

"U Kijevu su bili protesti koju su srušili vladu na način koji nije dio parlamentarne demokratije, a s druge strane imamo intervenciju koja izlazi iz okvira međunarodnog prava. Krizu ne treba rješavati vojnim sredstvima i Hrvatska je u tom pogledu vrlo jasna", jasan je i Josipović.

Na pitanje hoće li se Hrvatska i po koju cijenu pridružiti uvođenju sankcija protiv Moskve, odgovorio je da Hrvatska učestvuje u stvaranju politike Evropske unije i NATO-a i da će sprovoditi ono što bude zajednička odluka.

Josipović ne smatra da je bezbjednost vazdušnog prostora Hrvatske ugrožena zbog toga što su MIG-ovi još na remontu u Ukrajini, prenosi Hina.

"Imamo dva aviona, to je dovoljno, a i član smo NATO-a", precizirao je i dodao da nabavka novih aviona ne dolazi u obzir u ovom trenutku i da, kada je riječ o vazdušnim snagama, treba jačati helikopterske jedinice i njihov protivpožarni i transportni dio.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније