Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 03. 2014. 13:50 >> 13:50
1

U 2013-OJ

HRT u plusu 4,7 miliona eura

Hrvatska radio-televizija (HRT) za proteklu godinu ostvarila je neto operativnu dobit od 36,3 miliona kuna (4,7 miliona eura), što se od 2008. dešava prvi put - da HRT zaključuje poslovnu godinu pozitivnim rezultatom, saopšteno je iz te medijske kuće.

 

Ukupan prihod iznosio je 1,38 milijarde kuna (180 miliona eura), što je 4,6 odsto manje od prethodne godine. Ukupan rashod bio je 1,28 milijardi kuna (12,7 odsto manje u odnosu na 2012), prenio je regionalni portal Seebiz.

U 2014. godini HRT planira da investira oko 115 miliona kuna u obnovu cjelokupne mobilne tehnike namijenjene informativnoj produkciji, i uvede u cjelini digitalnu proizvodnu i emisionu infrastrukturu, kao i da uspostavi nove tehnološke platforme za interaktivne i nelinearne programske sadržaje novih medija.

Tokom 2014. planira i kompletnu obnovu i savremeno opremanje HRT centara u Dubrovniku i Zadru.

U izvještaju o poslovanju HRT-a u 2013. godini navodi se da je broj zaposlenih u tom razdoblju smanjen sa 3.369 na 3.321. Istovremeno, povećan je obim emitovanog i proizvedenog radijskog, televizijskog i ostalog programskog sadržaja. Time je zaustavljen višegodišnji negativan trend i stabilizovano poslovanje javnog medijskog servisa, koji još od 2008. godine posluje s gubitkom.

Navedeni rezultat ostvaren je povećanjem efikasnosti upravljanja i smanjenjem operativnih troškova poslovanja poslije promjene unutrašnje organizacije HRT-a i uvođenja nove integrisane funkcionalne organizacije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније