Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

22. 06. 2023. 11:20 >> 11:28

TUŽBA U NBS

Jorgovanka Tabaković osuđena za mobing

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković osuđena je prvostepenom presudom Višeg suda za mobing, po tužbi zaposlenog radnika NBS Srđana Milovanovića, piše Portal Nova.rs.

U presudi piše da je Milovanović pretrpio zlostavljanje na radu i da je Tabaković "stvorila ponižavajuće i neprijateljsko okruženje, stavila tužioca u položaj potpune izolacije i time na direktan način dovela do povrede dostojanstva, ugleda, ličnog i profesionalnog integriteta, kao i zdravlja tužioca, a sve kako bi navela zaposlenog da na sopstvenu inicijativu raskine radni odnos". 

U presudi se navodi i da se usvaja Milovanovićev zahtjev da se NBS zabrani dalje vršenje zlostavljanja.

Takođe, za pretprljene duševne bolove usled povrede dostojanstva, ugleda, ličnog i profesionalnog integriteta, NBS je, prema presudi, trebalo da našem sagovorniku isplati 150.000 dinara.

NBS se žalila na prvosepenu presudu, a u rješenju Apelacionog suda, u koji je „Nova“ takođe imala uvid, navodi se da je žalba NBS osnovana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније