Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 03. 2013. 09:49 >> 09:42

REGIONALNI ODNOSI

Pusić i Mrkić se sastaju u Zagrebu

Ministar inostranih poslova Srbije Ivan Mrkić boravi danas u službenoj posjeti Hrvatskoj tokom kojeg će se sastati s visokim hrvatskim zvaničnicima, a očekuje se da će u središtu razgovora biti bilateralna pitanja i evropske integracije.

 

 

Šef srpske diplomatije sastaće se u Zagrebu s prvom potpredsjednicom hrvatske vlade i ministricom vanjskih i evropskih poslova Vesnom Pusić, kao i s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih i evropskih poslova.

Vesna Pusić i Ivan Mrkić posljednji puta su se sastali krajem januara na marginama samita Evropske unije i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba u Čileu kada je hrvatska šefica diplomatije i dogovorila dolazak svog srbijanskog kolege u Zagreb.

Mrkić je tada sastanak ocijenio produktivnim i kazao da će se o konkretnim dogovorima razgovarati kada on dođe u Zagreb. Vesna Pusić je u Čileu rekla da s Mrkićem ima odličnu suradnju i dodala da bi to trebao biti primjer za odnose u regiji.

Definisali smo listu tema o kojoj ćemo razgovarati i za koje ćemo se pripremiti. Prva tema o kojoj ćemo razgovarati biće mogućnost naših prekograničnih projekata za koje se spremamo i koji su uz sve ostalo i dobra poruka ljudima s jedne i druge strane granice, naglasila je tada Pusić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније