Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 03. 2014. 20:31 >> 20:37
9

KONSULTACIJE

Skup patrijarha u Istanbulu

U Istanbulu je danas počeo trodnevni skup 14 patrijaraha pravoslavnih crkava koji će, kako je najavljeno, razgovarati o tehnološkim i tehničkim procedurama Panortodoksnog vijeća.

Skupu, kako je saopšteno iz SPC, prisustvuju i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i srpski patrijarh Irinej.

Saopšteno je da je Amfilohije doputovao dva dana ranije kako bi učestvovao u radu pripremne komisije, na kojoj su razmijenjena mišljenja o mnogim pitanjima, među kojima i o toku priprema Svepravoslavnog Sabora.

Susret poglavara crkava u Istanbulu, kako je saopšteno, ima konsultativni karakter, jer će svaki od njih o rezultatima izvjestiti Arhijerejski sabor svoje crkve, radi donošenja konačne odluke.

Skup se održava na poziv vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, a prisutan je i patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније