Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ Beta ]

16. 06. 2023. 15:46 >> 17:12
1

POPLAVE

U Srbiji vanredna situacija u 42 lokalne samouprave

U Srbiji je zbog obilnih padavina i problema sa izlivanjem vodotokova vanredna situacije proglašena u 42 lokalne samouprave, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) te zemlje.

Načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je od jutros evakuisano još 55 osoba, piše u saopštenju.

On je precizirao da je pet gradova proglasilo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji kao i 23 opštine, a 12 opština i dva grada na djelovima svoje teritorije.

"Imamo još veoma izazovna 24 sata ispred nas, nakon čega se očekuje smirivanje situacije", rekao je Čaušić sa terena u Lučanima.

U intervencijama spasavanja stanovništva u poplavljenim područjima angažovani su i Specijalistički timovi MUP-a za spasavanje i rad na vodi iz Beograda, Čačka, Prokuplja i Jagodine.

Vatrogasci-spasioci angažovani su i na crpljenju vode iz poplavljenih domaćinstava i podrumskih prostorija na teritoriji Bora, Lučana, Bojnika, Rekovca, Vladičinog Hana, Sokobanje, Smedereva, Svilajnca i Novog Pazara.

Na snazi su vanredne situacije za cijelu teritoriju gradova Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo i Kruševac.

Za cijelu teritoriju opština Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus i Vladičin Han, Žitorađa i Blace, takodje je uvedena vanredna situacija.

Vanredna situacija je proglašena na djelovima teritorija Grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac i Majdanpek.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније