Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 03. 2013. 19:15 >> 19:08

JEDNODNEVNI RAZGOVORI

Sjutra nastavak briselskog dijaloga Beograda i Prištine

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači sjutra u Briselu nastavljaju dijalog o Kosovu uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton.

Očekuje se da će se u novoj rundi pregovora nastaviti razgovori o prijedlogu Beograda da se na Kosovu uspostavi zajednica srpskih opština s izvršnim ovlašćenjem, što zasad u ključnim elementima odbija Priština.

 

Iz Brisela je najavljeno da će ova runda pregovora trajati jedan dan. Kako je ranije najavljeno iz Evropske komisije, Eštonova će se najprije odvojeno susresti s predsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a zatim će se razgovori, za koje se očekuje da će trajati cio dan, nastaviti u troje.

Napredak u dijalogu sa Prištinom uslov je da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU.

Nakon sastanka državnog vrha Srbije na Dedinju,posvećenog nastavku dijaloga sa Prištinom, saopšteno je da Beograd ostaje pri konceptu zajednice srpskih opština, rekao je savjetnik predsjednika Marko Đurić. Analiziran je dosadašnji tok dijaloga i Srbija je spremna da pregovara o svemu, uključujući pravosuđe, policiju i obrazovanje, istakao Đurić.

Prema njegovim riječima od EU se očekuje da ostane nepristrasna i da utiče na Prištinu da bude spremna na kompromis.

Sastanak je bio zatvoren za javnost i nijesu planirane izjave za medije, a naknadno će biti izdato saopštenje, prenosi RTS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније