Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2014. 09:32 >> 09:33

KOŠTUNICA UVJEREN

Neutralnost je sloboda za Srbiju

Lider DSS-a Vojislav Koštunica poručio na predizbornoj konvenciji u Užicu da DSS izlazi na izbore sa novom državnom politikom od koje zavisi budućnost Srbije.

 

"Bez promjene državne politike nema života Srbije. Dosadašnja Vlada vodila je računa samo o interesima Evropske unije, a zaboravila je na Srbiju i njene interese. Samo se govori o evropskim integracijama, a ne o stanju u kakvom se zemlja nalazi, njenoj privredi, poljoprivredi, industriji i tome kako se ona razvija”, naglasio je Koštunica.

U osnovi nove državne politike koju nudi DSS nalazi se program razvoja Srbije od 2014. do 2019. godine pod nazivom Ekonomija političke neutralnosti, koji je, istakao je Koštunica, realan, odgovoran i ostvarljiv. 

“Program predviđa kako da se Srbija uredi, izdigne i počne svoj život, a ne da živi po nalozima iz Brisela. Politička neutralnost je sloboda za Srbiju i to je naš put”, poručio je Koštunica. 

Lider DSS-a upozorio je da EU ugrožava državnost, teritoriju i ekonomiju Srbije.

“Koliko Srbija treba da bude mala, da ne bi bila velika po mjerilima Brisela”, istakao je predsjednik DSS-a i postavio pitanje budućnosti ove međunarodne organizacije, navodeći podatke koji doprinose tim sumnjama. 

“U zemljama članicama EU nezaposlenost je preko 26 odsto, a među mladima preko 55 procenata. Čak 120 miliona ljudi u EU živi na granici siromaštva. Zar bogata i dostojanstvena Srbija treba da postane dio toga”, zaključio je Koštunica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније