Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2014. 09:10 >> 09:11
2

KUSTURICA TVRDI

Bosić dio projekta za rušenje Srpske

Idejni tvorac Andrićgrada, Emir Kusturica, ocijenio je da predsjednik SDS-a Mladen Bosić očigledno želi da postane dio međunarodnog aranžmana za rušenje Republike Srpske.

 

"Kako drugačije tumačiti njegove neistinite tvrdnje o Andrićgradu, zajedničkom projektu Srbije i Republike Srpske, koga naziva mojim privatnim posjedom", zapitao se Kusturica.

Komentarišući tvrdnje SDS-a da se predsjednik Srpske Milorad Dodik ponovo miješa u izborni proces u Srbiji, "što potvrđuje i njegov sastanak sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom u Andrićgradu", koji je SDS nazvao "privatnim projektom Kusturice koji finansiraju građani Srpske", proslavljeni srpski režiser je rekao da su u Andrićgrad svi dobrodošli, "i prije i poslije izbora".

"Dobar domaćin ne može da određuje kada neko treba i može da dođe u Andrićev institut", rekao je za B92 Kusturica, direktor ovog instituta koji se posljednjih mjeseci bavi prikupljanjem i promocijom neobjavljenih dokumenata o Prvom svjetskom ratu.

On podsjeća da je Bosić, koji je na sastanku kod prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu, kome je prisustvovao i Dodik, obećao da neće rušiti legitimnu vlast na ulici, odmah po povratku u Banja Luku tražio vanredne izbore.

"Tim potezom sam pokušava da ruši integritet Vučića, za šta optužuje Dodika, Koštunicu i Andrićev institut", zaključio je Kusturica.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније