Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 03. 2013. 22:50   >>  22:44

NAKON DVA MJESECA

Makedonija: Opozicija se vratila u Skupštinu

Makedonski parlament večeras je izglasao promjene izbornog zakona kojim je za pet dana produžen rok za podnošenje listi kandidata za gradonačelnike na lokalnim izborima zakazanim za 24 mart.

 

Nakon više od dva mjeseca bojkota rada parlamenta opozicioni poslanici vratili su se u Skupštinu i glasali za ovaj predlog, koji je dogovoren juče uz pomoć komesara za proširenje Evropske unije Štefana Filea, izvještača za Makedoniju u EP Ričarda Hovita i evropskog poslanika Jiržija Buzeka.


Poslanici opozicione Demokratske partije Albanaca, zahtijevali su da se na sjednici raspravlja o incidentima i nasilju, kako su istakli, protiv Albanaca. Pošto taj zahtjev nije usvojen demonstrativno su napustili salu.


Poslanik DPA Bekim Fazliu zapitao je kakvu to sjednicu parlament želi da održi kada su ,,kuće Albanaca napadnute, a suzavca ima svugdje". On je rad policije ocijenio kao skandalozan, i zatražio da se oslobode svi privedeni Albanci.


Poslanica vladajuće Demokratske unije za integraciju Ermira Mehmeti, krivicu za jučerašnje i današnje incidente pripisala je protivnicima imenovanja Talata Dzaferija za ministra odbrane, među kojima nisu nisu samo nealbanci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније