Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 02. 2014. 17:38 >> 17:45
1

EU I BIH

Ešton ponovo putuje u Sarajevo

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton planira da ponovo u Sarajevu razgovara s političkim prvacima i predstavnicima masovnih protesta protiv vlasti u Bosni i Hercegovini, s ciljem da se sagleda kako ta zemlja može da prebrodi zastoj u evropskim reformama i da popravi tešku socijalnu i ekonomsku situaciju.

 

U Evropskom parlamentu (EP) se istovremeno priprema rezolucija u kojoj se Evropska komisija poziva da "stupi u dijalog u s demonstrantima u BiH da bi se utvrdili razlozi pobune i da bi se posredovalo između demonstranata i bosanskih vlasti, u nastojanju da se okonča nasilje".

Takođe, kako stoji u predlogu kraće rezolucije EP, u koju je imala uvid agencija Beta, "da se obezbijedi puno poštovanje vladavine prava, što je preduslov za put ka članstvu u EU".

Međunarodna organizacija Hjuman rajts voč je, isto tako, zatražila da se ispita i nasilje koje su policijske snage u BiH primijenile protiv demonstranata.

Zvaničnici u Evropskoj komisiji su Beti, istovremeno, prenijeli da je evropski komesar Sstefan File "iscrpio napore" u tom pravcu i to ovih dana i stavio do znanja političkim vodjima BiH u Sarajevu, naglasivši da ono što EU od njih traži nije nešto što "nema veze sa stvarnošću", već je to zakočilo put zemlje ka Uniji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније