Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 03. 2013. 16:19 >> 16:15

HRVATSKA - SLOVENIJA

Josipović i Pahor za što brze rješenje spora

PredsJednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Borut Pahor podržali su u Salcburgu napore vlada dvije države da što prije riješe problem Ljubljanske banke i izrazili uvjerenje da će slovenački parlament potom ratifikovati hrvatski pristupni ugovor s EU.

"Apsolutno vjerujem - Sloveniju i Hrvatsku vodili su i vode odgovorni ljudi. Nemam razloga sumnjati da će, uvažavajući svoje nacionalne interese, učiniti ono što je najbolje za dvije države", rekao je hrvatski predsjedenik, prenosi agencija Hina.


Slovenački predsjednik Borut Pahor rekao je da "ne sumnja da će, kada se nadje rešenje za Ljubljansku banku na osnovu Bečkih ugovora o sukcesiji, dvije trećine poslanika to očekivanje i ispuniti".

Predsjednici nijesu, medjutim, razgovarali o pojedinostima rješenja problema prenesene štednje hrvatskih štedišta Ljubljanske banke.

Rješavanje problema tzv. prenesene štednje bivše Ljubljanske banke, koje već dvije decenije opterećuje odnose zvaničnog Zagreba i Ljubljane, Slovenija postavlja kao uslov za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenačkom parlamentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније