Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 03. 2013. 08:49 >> 12:22
1

REAGOVANJE

EU:Srbija da koriguje nivo aflatoksina

Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu eurointegracija ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu mlijeka , poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

 

Kao jedan od razloga zbog koga je Vlada promijenila pravilnik, ministar poljoprivrede Goran Knežević je naveo i to što ovaj propis nije na spisku obavezujućih uslova za pristup EU, a što iz Delegacije EU u Srbiji za “Blic” demantuju.

- Usklađivanje srpskih propisa s evropskom regulativom dio je procesa evropskih integracija i prije ulaska u EU Srbija će morati i ovaj standard da primijeni u svom pravnom sistemu i standardima hrane –  prenosi  „Blic“ reagovanje.

Oni navode i da u slučaju da Srbija odluči da poveća dozvoljeni nivo aflatoskina u mlijeku, takvo mlijeko neće ispunjavati standarde neophodne za izvoz na tržišta EU.

Podsjetimo, Crna Gora je juče zabranila uvoz mlijeka koje ne zadovoljava standarde EU „iz bilo koje zemlje“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније