Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 02. 2014. 15:03 >> 15:07

KNJIŽICA NE AMNESTIRA

Srbija:Priveden poslanik SNS-a

Policija privela predsjednika Izvršnog odbora "Univerzal banke" Dragana Tomića, inače poslanika SNS-a i člana Glavnog odbora te stranke, saznaje RTS. Aleksandar Vučić kaže da partijske knjižice neće nikoga zaštititi.

Kako RTS saznaje, policija je privela Dragana Tomića, predsjednika Izvršnog odbora "Univerzal banke", člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke i narodnog poslanika.

 

 

Pored Tomića, privedeni su i članovi sadašnjeg Izvršnog odbora "Univerzal banke" Nevena Belić i Dragoljub Perišić, bivša predsjednica Izvršnog odbora banke Ljiljana Stojanović i nekadašnji član tog tijela Milovan Puzović.

Sumnja se da su pojedinim firmama odobravali kredite i pored negativnog mišljenja kreditnog odbora, mimo propisane procedure i bez adekvatnih sredstava obezbjeđenja i da je banka oštećena za više od pet miliona eura. Istraga se nastavlja.

Tomić je Šapčanin, po struci je diplomirani pravnik. Ranije je obavljao dužnost direktora Republičke uprave javnih prihoda Šabac.

Narodna banka Srbije je 31. januara oduzela dozvolu za rad "Univerzal banci" uz obrazloženje da se u prethodnom periodu finansijsko stanje banke znatno pogoršalo i da su ugroženi likvidnost i kontinuitet poslovanja.

Poslije oduzimanja dozvole za rad "Univerzal banci", pojedini mediji su pisali da je Tomić nezakonito, bez adekvatnog pokrića, odobravao višemilionske kredite, prije svega kompanijama "Farmakom MB" iz Šapca, "Interkomerc" i "Beohemija", koje su bile i vodeći akcionari te banke.

Vučić: Partijske knjižice neće nikoga zaštititi

 

 

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da je vlast uspjela da zaustavi državni kriminal i da će morati da odgovaraju svi koji su u to upleteni, a "partijske knjižice ih neće zaštititi".

Vučić je rekao da je vlast uspjela da zaustavi državni kriminal i naveo da je jutros dobio podatke o slučaju "Univerzal banke".

Napomenuo je da su, pored "Univerzal banke" postojale još tri - "Agrobanka", "Privredna banka" i "Razvojna banka Vojvodine" u kojima su se krediti uzimali bez ikakvih obezbjeđenja, a novac je odlazio na različite strane uključujući stranke a da se pritom ništa nije ni pravilo, ni proizvodilo.

Gubitak od te četiri firme je milijardu eura, precizirao je Vučić.

Kako je rekao, i njegove partijske kolege koje su upletene u ove slučajeve moraće da odgovaraju i "u tome nema nikakve filozofije, partijske knjižice ih neće zaštititi".

"Uradili smo ono što je najgore za one koji su na vlasti, ali dobro je za državu. Srbija mora da postane normalna zemlja sa zdravom privredom", poručio je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније