Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 02. 2014. 14:01 >> 14:05
6

INTERVJU

Radončić:Davutoglu i Bakir prave neslogu

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić ocijenio je da među liderima BiH vladaju dvostruki aršini.

Radončić je naveo da nekima smeta to što su “prvi ljudi” Beograda i Zagreba komenarisali događaje u BiH, a ne smeta im dolazak turskog ministra Ahmeta Davutoglua.

 

 

Radončić je u intervjuu zagrebačkom “Večernjem listu”, izdanju za BiH, rekao da nije siguran da bi Davutoglu mogao bilo šta korisno da uradi u BiH, osim da pomogne “svom muslimanskom bratu " Bakiru Izetbegoviću u pokušaju da predstavi sukobe kao stvar nesloge bošnjačkih političara. 

"Nije ova situacija posljedica nesloge bošnjačkih političara, nego gladnih trbuha, sistematske korupcije, velike pljačke građana. U tom smislu Turska bi mogla da pomogne da, umjesto lažnih obećanja, napokon dovede u BiH neku pravu investiciju", rekao je Radončić. 

On tvrdi da za Izetbegovića i dio ljudi iz Socijaldemokratske partije Zlatka Lagumdžije, ne postoji sredstvo koje neće da zloupotrijebe samo da bi ostali na vlasti. 

"Ovdje je najvažnije da nemamo međunacionalnih sukoba, da jedan čisto socijalni i antikorupcijski bunt ne bude iskorišćen za pogoršavanje međunacionalnih odnosa", rekao je Radončić. 

Ističući da treba osuditi svaku vrstu vandalizma i pronaći krivca za to, Radončić navodi da treba provjeriti i da li je tačno da su prvo spaljivane prostorije pojedinih kantonalnih vlada u kojima se nalazila dokumentacija o prljavim privatizacijama. 

"Ovdje se na osnovu jednog u postotcima vrlo malog broja vandala u odnosu na pobunjene građane ne može vršiti zamjena teza da je riječ o državnom udar, kako se pokušava", rekao je Radončić. 

Dodao je da je tu riječ o "udaru na državnu mafiju i nesposobnu vlast". Radončić kaže da su neki njegov apel policiji da ne koriste prekomjernu silu zloupotrijebili za tvrdnje da on navodno stoji iza demonstranata. 

Radončić smatra da su prijevremeni izbori varka za naivne građane koju plasiraju SDA i SDP, da svako zna da ne postoji ustavna osnova za tako nešto, kao i da je Republika Srpska to glatko odbila.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније