Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ Mina ]

05. 04. 2023. 10:34 >> 10:34

BIVŠI PREMIJER BiH

Novaliću četiri godine zatvora zbog nabavke respiratora

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić osuđen je na četiri godine zatvora zbog nezakonitog postupanja pri nabavci kineskih respiratora tokom pandemije koronavirusa.

Kako prenosi Slobodna Evropa, sud BiH je danas izrekao prvostepenu osuđujuću presudu Novaliću i drugooptuženima - suspendovanom šefu Civilne zaštite FBiH Fahrudinu Solaku, kao i vlasniku poljoprivredne firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću.

Solak je osuđen na šest godina zatvora, a Hodžić na pet, dok će firma "Srebrena malina" morati da plati i odštetu od 200 hiljada bosanskih maraka.

Novalić, koji se nije pojavio na izricanju presude, teretio se da je osmislio plan da novcem iz budžeta 2020. godine kupi sredstva i opremu za borbu protiv koronavirusa, pri čemu se udružio Solakom i Hodžićem kako bi "pribavili imovinsku korist".

Ministarka finansija Jelka Milićević oslobođena je krivice da ih u tome nije spriječila.

Suđenje za nabavku stotinu respiratora iz Kine, vrijednosti 5,4 miliona eura, za potrebe zdravstvenog sistema u tom entitetu u BiH, počelo je u februaru 2021.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније