Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 03. 2013. 14:09   >>  14:02

OSLOBAĐANJE PERIŠIĆA

Josipović: Poštujemo odluku Haškog suda

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović poručio je da se odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala, o oslobađanju generala Momčila Perišića, mora poštovati.

 

Josipović je naglasio, prenose agencije, da se ta odluka mora poštovati kao i sve druge odluke suda, ma kakve one bile, ali je izrazio žaljenje da za počinjene zločine, posebno raketiranje Zagreba, nije kažnjen krivac "ma ko on bio".

"Moramo poštovati odluku Haškog suda ma kakva ona bila. Pri tome, naravno, moram izraziti žaljenje što pred međunarodnim sudom nije kažnjen krivac, ma ko to bio. Ja ne kažem da je to general Perišić za počinjeni zločin, posebno raketiranje Zagreba", komentarisao je Josipović, na oslobađajuću presudu Perišiću.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala poništilo je juče prvostepenu presudu, kojom je 2011. bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije bio osuđen na 27 godina zatvora, zbog zločina u BiH i Hrvatskoj, preciznije u Sarajevu i Srebrenici u periodu od 1993. do 1995. i tokom granatiranja Zagreba u maju 1995.

Žalbeno vijeće je poništilo tu osuđujuću presudu i naložilo da se Perišić odmah oslobi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније