Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 02. 2014. 12:16 >> 12:16
5

7. FEBRUARA

Dodik na otvaranju ZOI u Sočiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće na poziv predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, otvaranju predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

 

Zimske olimpijske igre, 22. po redu, biće otvorene 7. februara i trajaće do 23. februara u Sočiju, a ugostiće oko 2.800 sportista iz više od 80 zemalja.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovaće državnici iz velikog broja zemalja, a poziv iz Kremlja stigao je i Dodiku.

"Predsjednik RS u Soči putuje 6. februara i sa ostalim svjetskim državnicima dan kasnije će prisustvovati ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara”, kažu u Kabinetu predsjednika RS, a prenosi "Glas Srpske". 

Dodik će, kako se navodi, iskoristiti priliku da na marginama svečanosti u Sočiju razgovara sa brojnim liderima zemalja koji će takođe na Putinov poziv prisustvovati jednom od najvećih događaja u svijetu ove godine. 

Poziv koji je stigao iz Moskve u Banja Luku potvrda je odličnih političkih i ekonomskih odnosa izmedju RS i Rusije, koji su u posljednjih nekoliko godina rezultirali kreiranjem jedinstvenog političkog stava o svim važnim pitanjima u BiH i svijetu i brojnim privrednim projektima poput izgradnje "Južnog toka" i uspješne privatizacije naftne industrije RS, navodi list. 

Dokaz opredijeljenosti Rusije za nastavak saradnje sa RS je i predstojeća balkanska turneja zamjenika ruskog ministra inostranih poslova Alekseja Meškova, piše list i dodaje da bi najbliži saradnik šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova polovinom mjeseca trebalo bi da boravi u više zemalja regiona gdje će, između ostalog, posjetiti Sarajevo i Banjaluku. 

Dodik bi, navodi "Glas Srpske", trebalo da putuje u Rusiju i u martu gdje će mu biti uručeno odlikovanje. 

"Fond jedinstva pravoslavnih naroda donio je odluku da predsjedniku RS dodjeli odlikovanje za istaknutu djelatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i jačanju i unapređenju hrišćanskih vrijednosti u društvu”, kažu u Dodikovom kabinetu. 

Dodiku će 11. marta na svečanosti u Moskvi odlikovanje uručiti predsjednik Fonda Valerij Arkadijevič Aleksejev i patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније