Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 01. 2014. 10:34   >>  10:43

U MINHENU

Zbog Perkovića ispraznili zatvorski blok

Bivši funkcioner jugoslovenske i hrvatske tajne službe Josip Perković vraćen je iz Nirberga u minhenski zatvor Štadelhajm, nakon što je tokom vikenda ispražnjen cijeli jedan zatvorski blok.

To govori koliko Njemačkoj znači "najtraženije" lice s potjernice, objavio je hrvatski portal "Dnevno".

Tvrdi se, naime, da je Perković u Nirnbergu proveo samo dvije noći, dok u Štadelhajmu nijesu ispraznili čitav jedan blok u kojem su se, kako je objašnjeno, nalazile osobe s područja Hrvatske i bivše SFRJ, a koje bi mogle da mu naude.

Pozivajući se na svoje izvore, hrvatski portal piše da, između ostalog, to dokazuje da Perkovića u minhenskom zatvoru čuvaju "kao najgoreg zločinca" prema kojem primjenjuju i poseban tretman.

Podsjeća se da su vlast i mediji u Njemačkoj bili sasvim suzdržani za sve vrijeme dok je u Hrvatskoj trajalo političko, pravosudno i medijsko natezanje oko Perkovićevog (ne)izručenja.

"Čak i u trenutku kada je Josip Perković dodirnuo njemačko tlo, nakon godina čekanja, nije bilo neke značajnije reakcije. Umjesto priče, Nijemci su radili. Prvo su ga smjestili u "Institut za izvršenje pravde", kako moderno nazivaju zatvor južno od bavarske prijestonice koji je jednostavno poznat kao Štadelhajm", navodi portal.

Tako strog pritvor Perkoviću je, kako se navodi, određen zbog opasnosti od bijega i težine krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Viši zemaljski sud u Minhenu je 2008. godine osudio Krunoslava Pratesa na doživotni zatvor zbog učestvovanja u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, prenosi Tanjug.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније