Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 01. 2014. 15:09   >>  15:09 1

OBIŠLI GROB

Obilježena godišnjica smrti Rugove

Na današnji dan prije osam godina preminuo je prvi kosovski predsjednik Ibrahim Rugova. Brojni kosovski zvaničnici i politički lideri tim povodom obišli su Rugovin grob, a predviđeno je i niz manifestacija u znak sećanja na lik i delo prvog predsjednika Kosova.

 

Rugovin grob u naselju Velanija u Prištini jutros je obišao premijer Kosova Hašim Tači kako bi odao počast Rugovinom doprinosu izgradnji države Kosovo.

“Ovde smo da kao Vlada Kosova odamo državnu počast pokojnom predsjedniku Ibrahimu Rugovi i njegovom doprinosu književnosti, nauci i politici formiranja Republike Kosovo”, kazao je Tači.

Među brojnim delegacijama je bila i delegacija Demokratskog saveza Kosova, partije koju je Rugova osnovao. Lider DSK-a, Isa Mustafa je tom prilikom izjavio da je Rugova idejni tvorac nezavisne Republike Kosovo.

“Stalno ćemo raditi da njegov projekat za slobodu, nezavisnost i demokratiju gradimo i dalje, a kako bi ova država bila država koja radi za građane Kosova, te da demokratija koja se gradi bude primjer evropske demokratije”, kazao je Mustafa.

Grob Ibrahima Rugove su obišle i mnoge druge delegacije i brojni građani. Rugova je preminuo prije osam godina, u 61. godini, nakon teške bolesti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније