Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 01. 2014. 12:36 >> 12:36
2

WWW.ESAT.RS

Srbi počeli odbrojavanje do ulaska u EU

Od danas je na adresi www.esat.rs počelo odbrojavanje vremena do ulaska Srbije u Evropsku uniju. Inače, Srbija je na današnjoj Međuvladinoj konferenciji u Briselu i formalno otvorila pregovore sa EU o članstvu.

Ovaj onlajn sat osmislila je grupa entuzijasta okupljenih u "Esat time", a cilj im je da se više ne pomjera zacrtani cilj, odnosno rok do kada će Srbija postati član Evropske unije.

“Sve vlade su do sada postavljale rokove ulaska Srbije u Evropsku uniju i ti rokovi su uvijek bili odlagani. I ova vlada je postavila 2020. godinu kao godinu kada će Srbija postati član EU. Mi smo simbolično stavili da je to 21. januar 2021. godine”, objašnjava Aleksej Stepanov, jedan od ljudi koji stoje iza ovog projekta. 

Kako kaže, želja im je da www.esat.rs preraste u portal koji će se baviti napretkom Srbije ka Evropskoj uniji.

“Ono što je u planu jeste da na sajtu objavljujemo i uporedne analize koje bi pokazale neke konkretne koristi koje će građani Srbije imati od približavanja EU i konačno od ulaska u nju. Recimo koliko je vremena potrebno za dobijanje nekih dozvola u EU, a koliko u Srbiji, koliko stvarno traje radna nedjelja u EU, a koliko u Srbiji i slično”, objašnjava Stepanov. 

“Esat time” za sada je samo neformalna grupa entuzijasta. 

“Za sada smo samo neformalna grupa koja želi da istakne važnost ulaska Srbije u Evropsku uniju. Da li ćemo prerasti u neku organizaciju, to ćemo vidjeti. U svakom slučaju, ako neko želi da nam se priključi, mi smo raspoloženi za saradnju jer planiramo da na ovom sajtu objavljujemo i sve važne vijesti koje se tiču aktivnosti Vlade Srbije vezane za ulazak u EU”, kaže Stepanov.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније