Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 01. 2014. 11:54 >> 11:54
2

PREDSTUDIJA

Hrvati ipak grade Pelješki most

U hrvatskom Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture danas će se održati sastanak na kojemu će predstavnicima Evropske komisije biti predata konačna verzija predstudije za povezivanje juga s ostatkom Hrvatske.

U konačnoj verziji predstudije stoji kako je most najbolje rješenje. "Animirana slika Pelješkog mosta ipak će postati hrvatska stvarnost", prenose hrvatski mediji.

Detaljna studija izvedljivosti biće finansirana novcem Evropske unije. Istovremeno, Hrvatski putevi napraviće lokacijske izmjene u skladu s novim projektom.

Sve bi trebalo da bude gotovo do oktobra ove godine. Ako pripremljeni projekt zadovolji stroge kriterijume finansiranja, odgovor Evropske komisije biće potvrdan. No, prije toga i detaljna studija izvedljiivosti, baš kao i predstudija, moraće potvrditi da je Pelješki most najbolje rješenje.

U Ministarstvu prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine zasad su bez komentara na navedenu odluku.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније