Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 01. 2014. 12:28   >>  12:29

NEPRIJAVLJENI

Soči: Privedena 33 srpska radnika

Ruska Federalna migraciona služba (FMS) privela je 33 radnika iz Srbije, koji su radili na gradilištu u Sočiju, a za to nisu imali dokumenta.

Kako prenosi B92, radnici su privedeni juče, i dalje se nalaze u pritvoru, u FMS u Sočiju. Sa njima je u kontaktu ambasada Srbije u Moskvi.

Diplomatski izvori su naveli da ne znaju tačne okolnosti pod kojima su privedeni, i dodali da u provjeri na gradilištu nisu privedeni samo građani Srbije, već i drugih država.

Za sada nije jasno koje će mjere preduzeti ruska strana prema srpskim radnicima, ali se može očekivati da će, u skladu sa ruskim zakonima biti deportovani.

Isto se može dogoditi i sa četvoricom srpskih radnika koji su pokušali da izađu iz Rusije nakon isteka vize.

U Sočiju su pooštrene mjere bezbjednosti zbog Zimske Olimpijade u februaru, posebno nakon dva teroristička napada u Volgogradu uoči Nove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније