Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 01. 2014. 19:19 >> 19:44
22

NOVA VERZIJA

Marković naredio, Legija ubio Srbe u Peći

Bivši načelnik DB Rade Marković tvrdi da je za smrt šestorice mladića u kafiću ''Panda'' 1998. odgovoran Legija, i za to nudi dokaze, dok bivši komandant JSO tvrdi da je sve uradio po nalogu DB, sa Markovićem na čelu, piše Kurir.

Nadležnim organima ponuđeni su dokazi da su za smrt šestorice srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći 1998. odgovorni pojedinci iz tadašnje službe Državne bezbjednosti.

 

 

 Izvor blizak Vladi Srbije tvrdi da je Radomir Marković, bivši načelnik DB, ponudio nadležnima konkretne dokaze da je napad na kafić ''Panda'' 14. decembra 1998. izveden u organizaciji Milorada Ulemeka Legije!

Marković, navodno, ima dokaze da je grupu koja je izvela tu akciju, za koju se godinama vjerovalo da je djelo albanskih ekstremista, organizovao bivši komandant JSO.

Međutim, s druge strane, Ulemek je spreman da posvjedoči o direktnoj odgovornosti Radomira Markovića za taj zločin.

’’Ulemek tvrdi da je nalog za organizovanje ljudi iz bezbjednosnih struktura za ubistvo u Peći stigao iz samog vrha službe DB, na čijem čelu je bio Rade Marković. Oni sad okrivljuju jedan drugog, još ne znamo kakve dokaze posjeduju, ali činjenica je da je za taj zločin odgovorna država, to jest DB’’, kaže izvor Kurira.

Stravičan zločin ubistva šestorice srpskih mladića u Peći 1998, odmah je pripisan albanskim ekstremistima i poslužio je kao povod da srpske snage krenu u akciju na Kosovu.

Vrlo je izvjesno da se mijenjaju dosadašnja saznanja o ubistvu Ćuruvije kao i o ubistvu srpskih mladića u Peći, zbog nejasnog i misterioznog razračunavanja između Rada Markovića i Milorada Ulemeka.

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen na 40 godina robije za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, otkrio je ko je ubio novinara Slavka Ćuruviju da bi se osvetio bivšem šefu DB Radetu Markoviću.

''Legija nije oprostio Markoviću što je, u istrazi tokom Sablje, priznao da su Ivana Stambolića ubili i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi izveli pod komandom Ulemeka pripadnici JSO, kao i da su to učinili po naređenju Slobodana Miloševića'', tvrdi izvor iz istrage.

Ulemek nikada nije prihvatio Markovića kao šefa DB jer je, kako se navodi, bio čovjek Jovice Stanišića, dugogodišnjeg prethodnika na čelu Državne bezbjednosti Srbije. Prilikom davanja zvaničnog iskaza, 8. januara 2014. godine, Legija je rekao da je dio saznanja o ubistvu Ćuruvije dobio i od samog Markovića, ali tada nije htio da otkrije motiv.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније