Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 01. 2014. 18:01 >> 18:05
3

ZBOG KOSOVA

Artemije: Raščinjen sam iz političkih razloga

Raščinjeni vladika Artemije ocijenio je danas da je apel koji mu je patrijarh Irinej uputio - da se "u pokajanju sa puta raskola vrati u svešteno jedinstvo" poziv na reprizu blaćenja i javnog linča koju je već doživio načinom kojim je, kako navodi, iz političkih razloga, uklonjen sa trona Eparhije raškoprizrenske.

 

 

Artemije, raščinjen odlukom Sabora SPC 2010. godine, naveo je u osvrtu na pismo patrijarha, da je odluka kojom je vraćen u monaha donijeta iz političkih razloga kako bi se ubrazalo rješavanje pitanja Kosova.

"To nam, između ostalog, potvrđuju i depeše iz Ambasade SAD u Beogradu, koje u javnost iznosi Vikiliks, u kojima se nalaze razgovori pojedinih Arhijereja SPC, pa i Patrijarha sa ambasadorima, u kojima se više puta govorilo o vladiki Artemiju i njegovim tvrdim stavovima kada je u pitanju Kosovo i Metohija ... Smjenom Artemija tražilo se brže rješenje pitanja Kosova i Metohije", navodi Artemije u pismu.

"Način Našeg uklanjanja sa trona ERP izvršen je u jednom blic krigu na nekanonski i neustavni način, bez optužnice, sudskog procesa i dokazane krivice i mogućnosti i prava na odbranu", navodi on.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније