Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 01. 2014. 15:07 >> 15:07

DAČIĆ SIGURAN

Uslove za EU ispunićemo do 2018.

Vlada Srbije organizovala je prijem u čast šefova diplomatskih misija u toj zemlji. Prijemu je prisustvovao 51 ambasador, kao i članovi Vlade Srbije.

 

Obraćajući se ambasadorima, predsjednik Vlade Ivica Dačić rekao je da će Srbija ispuniti sve preduslove kako bi u narednih nekoliko godina, do 2018., bila spremna za pristup Evropskoj uniji (EU).

„Mi smo sigurni da Srbija može u narednih nekoliko godina, do 2018., da ispuni sve preduslove da bude spremna za pristup Evropskoj uniji, a da od početka novog budžetskog perioda EU, bude ravnopravan član“, rekao je Dačić.

Dačić je istakao da će 21. januara, kada započnu pristupni pregovori Srbije sa EU, započeti i nova politička era jer to podrazumijeva i početak sveobuhvatnih reformi u državi i cjelokupnom društvu.

„Cjelokupno društvo će morati da se angažuje na uspostavljanju vrijednosti koje podrazumijevaju izgradnju demokratskog društva, igradnju vladavine prava, razvijanje ljudskih i manjinskih prava prema evropskim standardima“, rekao je Dačić i dodao da reforme podrazumijevaju „jednakost svih pred zakonom i bespoštednu borbu protiv kriminala i korupcije, kao i uspostavljanje ekonomski efikasnog, bogatog i socijalno-pravednog društva“.

Osim reformi koje očekuju srbijansko društvo u narednom periodu, Dačić je naveo i koju će to politiku Srbija i dalje voditi.

„Srbija će i dalje nastaviti politiku koja će učvršćivati i razvijati mir i stabilnost u regionu, jačanje naših bilateralnih veza sa vašim državama i ono što je za građane Srbije najvažnije jeste otvorenost za strane investicije, a samim tim i za povećanje zaposlenosti u Srbiji“, poručio je srbijanski premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније