Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 02. 2013. 16:38 >> 16:32

PROMJENE

Veber predsjednik slovenačkog parlamenta

Slovenački parlament izabrao je za novog predsjednika Janka Vebera iz stranke Socijalnih demokrata, umjesto Gregora Viranta koji je podnio ostavku nakon što je njegova Građanska lista izišla iz vlade Janeza Janše.

Za izbor Vebera glasala su 52 poslanika, a 34 ih je bilo protiv na sjednici na kojoj bi trebalo, prema najavi, da dođe i do formiranja nove vlade koja bi naslijedila aktuelnu Janšinu.

U večernim satima parlamentarci će glasati o predlogu da se za mandatara Vlade imenuje Alenka Bratušek iz stranke Pozitivna Slovenija, čime bi bilo izrečeno nepovjerenje premijeru Janši i njegovoj vladi.

Ukoliko bude izabrana, za šta treba najmanje 46 glasova (od 90 ukupno), Bratušek će pokušati da oformi vladu u kojoj bi, uz njenu stranku, bili SD i dvije stranke koje su napustile Janšinu vladu - Demokratska stranka penzionera (DESUS) i Građanska lista.

Poslanici tih stranaka podržali su izbor Vebera za predsjednika parlamenta, potvrđujući tako da imaju potrebnu većinu i za izbor Bratušek kao mandatara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније