Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 01. 2014. 10:08 >> 10:08
2

Evropski parlament

Danas usvajaju Rezoluciju o Srbiji

Evropski parlament danas bi trebalo da usvoji Rezoluciju o Srbiji, koja je prošle godine usaglašena na Komitetu tog tijela za spoljne poslove.

 

Poslanici Evropskog parlamenta su tokom sinoćnje rasprave o napretku Srbije u evropskim integracijama odali priznanje beogradskim vlastima na naporima za normalizaciji odnosa sa Prištinom i odlučnom sprovođenju untrašnjih reformi.

Evropski komesar za proširenje, Štefan File podsjetio je da se bliži stogodišnjica Prvog svjetskog rata, koji je Balkanu donio "nesrećnu asocijaciju na sukobe i nasilje".

"Danas Balkan asocira na dijalog, razvoj dobrosusjedskih odnosa i ekonomski oporavak", rekao je File i dodao da je ovo pravi trenutak za raspravu o Srbiji, jer će zvanični Beograd već sledeće nedelje međuvladinom konferencijom u Briselu otvoriti pregovore o pridruživanju EU.

File je naveo i da je napredak u dijalogu Beograda sa Prištinom dokaz da je EU u stanju da inspiriše i doprinese pomirenju u regionu.

Tokom debate u Strazburu, u kojoj je učetvovalo više desetina poslanika, gotovo svi su izrazili podršku reformama u Srbiji i Briselskom sporazumu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније