Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 01. 2014. 14:40   >>  15:12

UBISTVO ĆURUVIJE

Određen pritvor za Radonjića i Romića

Tužilaštvo za organizovani kriminal donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije. Određen pritvor do 30 dana za Ratka Romića i Milana Radonjića, čije je saslušanje završeno noćas.

Saslušanje Milana Radonjića i Ratka Romića, osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara i vlasnika lista Dnevni telegraf Slavka Ćuruvije, završeno je noćas oko dva sata poslije ponoći.

Tužilaštvo za organizovani kriminal odredilo je pritvor do 30 dana za Radonjića i Romića i donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije, rekao je specijalni tužilac Miljko Radisavljević agenciji Tanjug.

Branilac Romića i Radonjića, Zora Dobričanin Nikodinović, rekla je da je saslušanje trajalo gotovo devet sati i da je bilo je korektno.

Radonjić i Romić su juče oko podneva uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije na Uskrs, 11. aprila 1999. godine.

Krivičnom prijavom za ubistvo Ćuruvije obuhvaćeni su i bivši načelnik Službe državne bezbjednosti Radomir Marković i operativac te službe Miroslav Kurak, koga su mediji označili kao egzekutora.

Jedan od branilaca bivšeg šefa DB-a, Dušan Mašić, rekao je da ga je jutros posjetio u zatvoru u Požarevcu, gdje izdržava kaznu od 40 godina zatvora, i da je Marković zatečen optužbama koje mu se stavljaju na teret. Marković još nije saslušan u vezi sa ubistvom Ćuruvije. 

Milan Radonjić je radio u Drugom odjeljenju beogradskog DB-a prije nego što je, na preporuku Mirjane Marković, sedam dana prije ubistva Ćuruvije imenovan za šefa beogradskog centra.

Romić je nekadašnji operativac u Drugom odjeljenju Centra DB-a u Beogradu. Brzo je napredovao kada je Radonjić imenovan za šefa. Postao je načelnik Šestog odjeljenja beogradskog centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније