Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 02. 2013. 13:43 >> 13:38

Tači protiv zajednice srpskih opština

Kosovski premijer Hašim Tači zatražio je od SAD i Evropske unije veću podršku kako na sjeveru Kosova ne bi bio uspostavljen treći nivo vlasti formiranjem zajednice srpskih opština.

Tači je to prenio državnom sekretaru SAD Vilijamsu Bernsu u telefonskom razgovoru, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Navodeći da su Priština i Beograd na putu da postignu sporazum, Tači je američkom zvaničniku rekao da je kosovska strana u dijalogu "pokazala kreativnost i maksimalnu fleksibilnost u cilju da ponudi praktična rješenja koja ć́e poboljšati život ljudi na sjeveru, kao i da bi kod njih stekao povjerenje da se integrišu u kosovske institucije".

"Vjerujemo da je sada vrijeme za Srbiju da se složi sa uslovima ugovora sa sadržajem pitanja o kojima su već́ dali verbalnu saglasnost. To mora da uradi raspadom bezbjednosnih struktura koje rade ilegalno na sjeveru i integrišu se u pravne strukture Republike Kosovo", rekao je Tači.

Naveo je da je spreman da pristane na uspostavljanje Asocijacije opština sa srpskom već́inom koja bi omogućila sjevernim opštinama sa srpskom većinom, ali i drugima na jugu, da sarađuju u različitim interesnim oblastima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније