Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 01. 2014. 14:31 >> 14:31

PRIŠTINSKI MEDIJI

U Siriji ratuje oko 200 kosovskih Albanaca

U borbama u Siriji učestvuje oko 200 kosovskih Albanaca koji su tamo otišli preko Turske, objavili su prištinski mediji.

 

Zamjenik kosovskog premijera i ministar pravde Hajredin Kuči rekao je za "Koha ditore" da se trenutno radi na amandmanu koji bi ušao u Krivični zakon vezano za ovo stanje.

"I dalje su u toku konsultacije sa međunarodnim partnerima o definisanju amandmana", rekao je Kuči, prenosi Tanjug.

Broj Albanaca koji su otišli u Siriju iznosi oko 200, piše prištinski dnevnik, pozivajući se na "izvor iz kosovske tajne službe."

Taj izvor, kako se navodi, tvrdi i da su mnogi od njih razočarani jer vide da se muslimani ubijaju između sebe u ime Boga. 

"Došlo je do pada interesovanja i nepovjerenja među njima," rekao je izvor, a prenosi Koha ditore.

List navodi i da je u četvrtak u gradu Alepo u Siriji ubijen H.D. iz opštine Kačanik i da je to četvrti borac sa Kosova koji je poginuo u ratu u Siriji, ali još nijesu zvanično poznate okolnosti njegove pogibije.

Njegov brat je listu rekao da je on otišao u Siriju 5. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније