Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 02. 2013. 23:12 >> 23:05

OBILNE KIŠE

Srbija:Zbog poplava evakuisano 40 porodica

Kiša koja pada više od 24 sata nanijela je veliku štetu u Pčinjskom okrugu. U Trgovištu vanredna situacija, u selu Levosoje kod Bujanovca evakuisano 40 porodica.

Kiša je nanijela veliku štetu u Vranju, Preševu, Bujanovcu i u okolnim selima.

U selu Levosoje, južno od Bujanovca, rijeka Moravica je poplavila više od 50 kuća, a 40 porodica je već evakuisano.

Pomoć je počela da stiže, Koordinacioni centar je obezbijedio tim ljudima hranu, a radi se na rješavanju problema njihovog smještaja, javlja novinar B92. Radi se o otprilike 100 ljudi. Evakuisan je i dio njihove imovine i stoka.

 

"Na terenu su ekipe iz Vranja, Bujanovca i Surdulice i specijalni tim iz Niša. Oni pokušavaju da zaštite od plavljenja fabriku dušeka 'Simpo' koja se nalazi u neposrednoj blizini, jer je nivo vode ovdje porastao za nekih dvadesetak santimetara", navodi jedan od lokalnih zvaničnika.

"Situacija jeste dramatična, ali je pod kontrolom. Svi članovi opštinskog Štaba za borbu protiv elementarnih nepogoda su na terenu, tako da svakog trenutka preduzimamo mjere koje doprinose smanjenju napetosti", kaže Nagip Arifi, predsjednik opštine Bujanovac.

Pored članova Štaba, ugroženim porodicama, koje su smještene kod rođaka i komšija, pomažu ekipe Crvenog krsta, a na raspolaganju im je i novčana pomoć koju su odobrili Opština i Koordinaciono tijelo za jug Srbije.

Mještanima je danas delegacija Koordinacionog tijela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu odnijela interventnu pomoć u životnim namirnicama i plinskim bocama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније