Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Rts.rs [ M.L.B. ]

31. 03. 2022. 07:15 >> 07:22
1

PKS

Privrednici Srbije traže neometan izvoz brašna, ulja, šećera

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović kazao je juče kako očekuje da Vlada Srbije ukine zabranu izvoza prema Crnoj Gori.

Budući da imaju značajne zalihe osnovnih životnih namirnica, u Privrednoj komori Srbije zalažu se za uvođenje kvota za izvoz žitarica i ukidanje zabrane za gotove proizvode.

Pšenicu i kukuruz Srbija prodaje u čitavom svijetu, dok gotovo 70 odsto izvoza brašna i ulja završava na tržištu zemalja regiona.

Predsjednik PKS Marko Čadež ističe da ta institucija predlaže da se, kada je u pitanju Zapadni Balkan, obezbijedi neometani izvoz proizvoda više obrade – brašna, ulja, šećera. On za RTS kaže da imaju dovoljno za Srbiju, ali i zalihe za izvoz.

"To se vrlo lako dâ pogledati koje su zalihe, koliko imamo čega da bismo mogli da odlučimo da li ćemo da izvozimo ili ne", objašnjava Čadež.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније