Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 12. 2013. 11:28 >> 11:28

ĐORĐEVIĆ TVRDI

Zukorlić razočarao vjernike

Vjerski analitičar Mirko Đorđević ocijenio je da glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić nije opravdao nade vjernika.

 

Đorđević je rekao da je ovo pravo vrijeme da se Zukorlić povuče sa pozicije predsjednika Mešihata te IZ.

Zukorlić je juče saopštio da se neće kandidovati na izborima za predsjednika Mešihata Islamske zajednice na čijem je čelu od osnivanja 1993. godine.

Đorđević je novopazarskom radiju Sto plus rekao da je Zukorlić svojim postupcima razočarao vjernike islamske vjeroispovesti, ali i sve građane Srbije. 

"Zukorlić se sve vrijeme nametao ne samo kao vjerski poglavar nego i kao nacionalni vođa. Često je miješao vjeru i politiku, a to je zloslutno na Balkanu i ima ga u svim crkvama i vjerskim zajednicama, pa i u islamskoj koja je još i podijeljena", izjavio je Đorđević, a prenosi B92. 

On smatra da će Zukorlić svakako i u narednom periodu iz sjenke vladati Islamskom zajednicom u Srbiji i da to nije dobro. 

"Za IZ u Srbiji najbolje bi bilo da za predsjednika Mešihata izabere mladog čovjeka koji će se posvetiti problemima zajednice, okrenuti islamu kao vjeri, a ne islamizmu kao ideologiji, što je do sada bio slučaj", rekao je Đorđević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније