Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 12. 2013. 18:53 >> 18:53

OTVORENI PREGOVORI

Dačić: Srbija brže u EU od bilo koga drugog

Nakon što je Evropska unija donijela odluku da otvori pregovore sa Srbijom, premijer te zemlje Ivica Dačić izjavio je da je uvjeren da će Srbija brže od bilo koje druge zemlje kandidata postati članica EU-a.

"Ovo je istorijski trenutak za našu državu i predstavlja ostvarenje želja građana kao i nekih prethodnih vladajućih garnitura. Čvrsto vjerujem da ćemo od bilo koga drugog brže postati zemlja članica EU", izjavio je Dačić.

Srpski premijer je istakao da će Srbija morati da prođe duplo u odnosu na zemlje koje su ranije ušle u EU, ali da će oboriti rekord od otvaranja pregovora do ulaska u EU i za manje od 5-6 godina, što je postigla Slovačka.

Ministri vanjskih poslova EU-a odlučili su da pristupni pregovori sa Srbijom započnu u januaru sljedeće godine, a predstojeće grčko predsjedništvo izvijestilo je da će se prva pristupna konferencija održati 21. januara, rekao je u utorak evropski komesar za proširenje Štefan File Štefan File. Ministri su takođe usvojili i pregovarački okvir za Srbiju, u kojem se navodi da se traže opipljivi rezultati u procesu normalizacije odnosa s Kosovom.

"Priče o evropskoj porodici više nijesu samo bajke, danas su one naša realnost. Mi nijesmo dobili datum za početak pregovora zato što smo popustili u odbrani državnih i nacionalnih interesa, nego zato ono što smo postavljene svoje ciljeve pokušali da branimo legitimnim sredstvima", rekao je Dačić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније