Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ b92 ]

10. 01. 2022. 13:02 >> 13:03

SJEVERNA MAKEDONIJA

Poslije najjačeg, deset slabijih zemljotresa

Poslije zemljotresa od 5,5 stepeni Rihterove skale koji se dogodio sinoć, na području makedonsko-grčke granice registrovano više od deset slabijih potresa.

Kako je registrovao Evromediteranski centar (EMSC), u Bitolju se jutros u 9.20 osjetio zemljotres od 3,2 stepena Rihterove skale, a potom još jedan od 2,8 stepeni.

Kako prenose lokalni mediji, pričinjena je materijalna šteta na kućama, zgradama i drugim objektima u Bitolju, ima polomljenih prozora, napuklih zidova i plafona...

Prvi u seriji potresa bio je i najjači - od 5,5 stepeni i dogodio se u 22.43 s epicentrom kod mesta Florina nedaleko od granice sa Sjevernom Makedonijom, a sljedeći od 3,5 stepeni po Rihteru samo osam minuta kasnije.

U 22.54 uslijedio je treći zemljotres, od 3,1 stepeni a potom i četvrti u 23.10, od tri stepena.

Tokom noći do jutros registrovano još šest zemljotresa na području Florine, sa različitim epicentrima. Prvi potresi su se snažno osjetili i u Skoplju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније