Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Anadolija ]

01. 01. 2022. 11:19   >>  11:49 20

POGLEDAJTE ATMOSFERU

Region slavio na trgovima

Glavni gradovi u regionu 2022. godinu dočekali su uglavnom na trgovima uz domaće zvijezde i vatromete.

Nekoliko hiljada Beograđana i gostiju, mahom iz regiona, dočekalo je Novu godinu, uz koncerte i vatromet ispred zgrade srpske Skupštine i u Beogradu na vodi, ali i u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima.

Na koncertu ispred Skupštine učestvovale su pjevačice Sara Jovanović, Marija Šerifović i Jelena Karleuša uz čiji nastup i vatromet su okupljeni i dočekali Novu godinu.

Doček Nove godine u Beogradu na vodi protekao je uz koncert Gorana Bregovića, a početak 2022. godine su obilježili višeminutni vatromet i laserski spektakl s Kule Beograd.

Prema navodima organizatora, čitav spektakl trajao je osam minuta i činilo ga je 55 lasera i 250 pozicija s kojih je ispaljivan vatromet.

Gradske vlasti saopštile su da proslava Nove godine protiče bez problema i pohvalile se da je Beograd "vjerovatno jedina evropska prestonica koja slavi Novu godinu na otvorenom".

Grad Zagreb na Trgu bana Jelačića ove godine organizovao je doček Nove godine gdje je brojne posjetioce uz tradicionalni vatromet s obližnjeg nebodera u Novu godinu uveo Psihomodo Pop.

Doček Nove godine, koji je lani zbog pandemije koronavirusa izostao, organiziran je u skladu s epidemiološkim preporukama, tako da je prostor predviđen za publiku ograđen.

Okupljene građane, turiste i goste glavnog grada Hrvatske u Novu godinu uveo je Psihomodo Pop, a nastupili su i mladi izvođači poznati po nastupima u emisijama "The Voice" i "A strana" te kvartet trombona Zagrebačke filharmonije koji su izveli najveće hitove grupe Queen.

Program je otpočeo u 20 sati, kada su na scenu stupili filharmoničari koji su održali koncert posvećen legendarnom britanskom sastavu, a na pozornici su potom nastupili Filip Rudan, Lu Jakelić, Igor Drvenkar i ostali mladi izvođači.

Zvijezde večeri Davor Gobac i Psihomodo Pop započeli su sa svirkom u 23.30 sati, tako da je jedan od najdugovječnijih hrvatskih bendova uveo posjetitelje Trga bana Jelačića svojim rock klasicima u novu 2022. godinu.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je poručio kako mu je najveća želja da se društvo izbori s pandemijom koronavirusa.

Doček Nove godine nije bio upriličen na otvorenom u Sarajevu, ali se slavilo u Banjaluci i Mostaru.

Veliki broj Banjalučana i turista Novu godinu dočekali su u centru Banjaluke, gdje su nastupili Petar Grašo i Neda Ukraden.Mostar je jedan od rijetkih bh. gradova koji su organizovali doček Nove godine na otvorenom, a prisutne su, na platou mostarskog Adventa, zabavljali Indira Levak i grupa Tvist, koji su napravili sjajnu atmosferu

U glavnom gradu Sjeverne Makedonije Skoplju, brojni građani Novu godinu dočekali su na Trgu Makedonija gdje su ih zabavljale različite muzičke grupe iz zemlje.

I u Tirani, glavnom gradu Albanije, Nova godina takođe je dočekana uz koncerte i vatromet, a isto tako i u brojnim drugim albanskim gradovima.

Grad Tirana je u saradnji s raznim institucijama organizovao različite događaje povodom Nove 2022. godine, uz učešće albanskih muzičkih grupa.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније