Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 02. 2013. 09:52 >> 09:51

VLADA SRBIJE

Srbija: Mlijeko potpuno bezbjedno za upotrebu

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević izjavio je da je mlijeko u Srbiji potpuno ispravno za upotrebu i bezbjedno za korišćenje.

Knežević je dodao da u nastavku vanredne kontrole farmi i proizvođača stočne hrane nije bilo uzoraka koji sadrže više aflatoksina od propisanih standarda.

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku i što je jedina činjenica jeste da je mlijeko ispravno i bezbjedno za korišćenje", rekao je Knežević gostujući u Jutarnjem programu RTS-a. 

Ministar je rekao da su odmah poslije izbijanja "afere" preduzete sve mjere da bi se spriječila eventualna mogućnost da se neka kontaminirana hrana nađe u stočnoj hrani. 

"Naše vanredne kontrole obilaze velike farme i proizvođače stočne hrane i sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da do sada nismo naišli na uzorke koji imaju više aflatoksina od propisanih standarda", rekao je Knežević. 

Knežević je takođe kazao da će Ministarstvo poljoprivrede distribuirati proizvođačima mlijeka fiksatore čiji je cilj da doprinesu da se iz organizma stočnih grla izbace što prije određeni toksini, ako postoje. 

Ministar poljoprivrede je ponovio da se iz Holandije očekuju rezultati super analize mlijeka. 

Prema njegovim rečima, svi su pretrpjeli štetu posle objavljivanja vijesti o povišenom nivou kancerogenog aflatoksina - od proizvođača mlijeka, preko prerađivača a najviše korisnici, odnosno obični građani koji su bili uznemireni tim vijestima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније